Bănci și Asigurări

Provizioanele mai mici au lăsat loc dublării profitului BRD

Provizioanele mai mici au lăsat loc dublării profitului...

Autor: Liviu Popescu

06.08.2015, 00:07 1035

Grupul BRD, care include a doua bancă locală după activele deţinute, a obţinut un profit net de 270 mil. lei în primul semestru, de două ori peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită reducerii la jumătate a cheltuielilor cu provizioanele de risc, la 217 mil. lei.

Veniturile operaţionale s-au ridicat la 1,2 mld. lei, fiind în scădere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cheltuielile operaţionale s-au redus cu numai un procent.

Soldul creditelor acordate de bancă însuma 27 mld. lei la finele lunii iunie, în scădere cu 2,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut pe fondul scăderii portofoliului de credite acordate IMM-urilor, în timp ce depozitele au crescut în ultimul an cu 4 mld. lei, la 38 mld. lei.

„Activitatea de creditare începe să dea semne pozitive, având în vedere îmbunătăţirea susţinută a volumului de credite nou-acordate persoanelor fizice şi marilor clienţi corporativi şi creşterea faţă de trimestrul anterior a veniturilor bancare din activitatea de bază“, a declarat Philippe Lhotte, directorul general al BRD.

Activele totale ale băncii însumau la finele lunii iunie 47 mld. lei, în creştere cu două miliarde de lei faţă de nivelul din urmă cu un an, şi au revenit astfel la nivelul atins în anul 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO