Bănci și Asigurări

Provizioanele mari au împins Bancpost pe pierdere de 800.000 de euro în semestrul 1

Provizioanele mari au împins Bancpost pe pierdere de...

Autor: Anelis Baciu

02.09.2016, 00:07 848

Bancpost, subsidiara locală a grupului elen Eurobank, a urcat nivelul provizioanelor, ceea ce a contribuit probabil la rezultatul negativ raportat în primele şase luni ale anului de 800.000 de euro.

Spre comparaţie, în primul trimestru Bancpost  raportase un profit de 4,2 mil. euro.

Provizioanele constituite de Bancpost au urcat cu 19 mil. euro, până la peste 29 mil. euro. Suma de 19 mil. euro a fost pusă deoparte pentru posibile efecte negative ca urmare a intrării în vigoare a legii dării în plată.

Bancpost a fost printre primele bănci care au majorat avansul la creditele ipotecare standard de la 15% la 33%, măsura fiind implementată chiar înainte de aplicarea efectivă a legii dării în plată.

Grecii aveau la finalul lunii iunie credite neperformante de 26,6%, în scădere cu circa 5 puncte procentuale. Cu toate acestea, Bancpost are una dintre cele mai mari rate de neperformanţă din piaţa locală.

Bancpost avea la finalul lunii iunie în stoc credite de consum în valoare de 359 mil. euro, în scădere cu 37%, echivalentul a 169 mil. euro, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele prezentate de grupul-mamă la Atena. Activitatea de creditare a Bancpost a scăzut pe toate categoriile, însă finanţările pentru consum au avut cel mai abrupt declin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO