Bănci și Asigurări

Provizioanele de risc au menţinut OTP Bank pe pierdere de 12 mil. lei în S1/2022. Veniturile OTP Bank au ajuns în S1/2022 la 373 mil. lei, în creştere cu 22% faţă de S1/2021, iar cheltuielile operaţionale au avansat cu 10%, la 288 mil. lei

Gyula Fater, CEO al OTP Bank România:
Prima jumătate a acestui an a impus, din nou, condiţii extraordinare pentru întreaga economie, cu un context macroeconomic şi geopolitic în constantă schimbare.

Gyula Fater, CEO al OTP Bank România: Prima jumătate a acestui an a impus, din nou, condiţii extraordinare pentru întreaga economie, cu un context macroeconomic şi geopolitic în constantă schimbare.

Autor: Claudia Medrega

12.08.2022, 08:00 144

♦ Costul total al riscului a fost de 93 mil. lei, alimentat de un cost al riscului de credit de 59 mil. lei, ca urmare a creşterii portofoliului de credite, dar şi a perspectivelor economice în scădere pentru anumite sectoare ♦ Provizioanele pentru alte riscuri, de 34 mil. lei, se datorează unui provizion extraordinar pentru un eveniment de risc operaţional în valoare de 28 mil. lei, potrivit OTP Bank.

OTP Bank România, subsidiara de pe piaţa românească a celui mai mare grup bancar din Ungaria, a obţinut în primul semestru (S1) din 2022 un profit operaţional de 86 mil. lei, dublu faţă de S1/2021, însă rezultatul după impozitare este o pierdere de 14 mil. lei, ca urmare a unor provizioane de risc extraordinare. La finalul lui T1/2022 banca avea o pierdere mai mare, de 24 mil. lei.

„Potrivit raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele grupului, OTP Bank România a înregistrat o pierdere de 14 mil. lei în primul semestru din 2022, un rezultat determinat în principal de creşterea costului total al riscului“, a transmis OTP Bank.

În primul semestru, costul total al riscului a fost de 93 mil. lei, alimentat de un cost al riscului de credit de 59 mil. lei, ca urmare a creşterii portofoliului de credite, dar şi a perspectivelor economice în scădere pentru anumite sectoare. Provizioanele pentru alte riscuri, în valoare de 34 mil. lei, se datorează unui provizion extraordinar pentru un eveniment de risc operaţional în valoare de 28 mil. lei, conform explicaţiilor transmsie de bancă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO