Bănci și Asigurări

Provizionul pentru Aedificium Banca pentru Locuinţe şi taxa pe active au pus presiune pe câştig Raiffeisen Bank a obţinut în 2019 un profit net de 779 mil. lei, în scădere cu 11,6% faţă de 2018

Steven van Groningen, preşedinte & CEO al Raiffeisen Bank:

Avem o creştere echilibrată pe toate segmentele de clienţi şi pentru majoritatea produselor din portofoliul nostru. Rezultate notabile am înregistrat în evoluţia creditelor de investiţii către clienţii corporaţii (Ă22%) şi IMM (Ă13%), în timp ce pe segmentul persoanelor fizice avem 10% creştere în credite nete.

Steven van Groningen, preşedinte & CEO al Raiffeisen Bank: Avem o creştere echilibrată pe toate segmentele de clienţi şi pentru majoritatea produselor din portofoliul nostru. Rezultate notabile am înregistrat în evoluţia creditelor de investiţii către clienţii corporaţii (Ă22%) şi IMM (Ă13%), în timp ce pe segmentul persoanelor fizice avem 10% creştere în credite nete.

Autor: Claudia Medrega, Cristian Hostiuc

19.03.2020, 00:05 183

♦ Steven van Groningen, preşedinte & CEO al Raiffeisen: „Poziţia financiară şi capitalizarea băncii sunt la niveluri extrem de solide“.

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa lo­ca­lă a grupului austriac cu acelaşi nume, a raportat pentru 2019 un profit net de 779 mil. lei, în scădere faţă de câştigul record din 2018, de 881 mil. lei.

Scăderea profitului a fost influenţată de intro­du­cerea taxei pe activele bancare, urmată de o uşoa­ră încetinire a activitţăii economice, în prima par­te a anului trecut, dar şi de evenimente ne­recu­ren­te cum ar fi schimbările metodologice de pro­vizio­nare a riscului de credit, provizioanele făcute de bancă pentru litigii şi reglementări, dar şi provi­zio­narea participaţiei în subsidiara Aedificium Banca pentru Locuinţe, potrivit explicaţiilor transmise de bancă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO