Provocările care planează asupra pieţelor financiare: Situaţia tensionată din Coreea de Nord, normalizarea politicii monetare, creşterea preţurilor activelor şi a îndatorării, cerinţele de capital, noile reglementări şi cerinţe de raportare, fintech-urile, securitatea cibernetică şi sharing economy

21 oct 2017 Autor: Claudia Medrega

♦ Situaţia tensionată din Coreea de Nord, normalizarea politicii monetare, creşterea preţurilor activelor şi a îndatorării, cerinţele de capital, noile reglementări şi cerinţe de raportare, fintech-urile, securitatea cibernetică şi sharing economy se numără printre provocările care planează asupra pieţelor financiare, în opinia participanţilor la Conferinţa Anuală a Asociaţiei Trezorierilor din România.

Sistemul financiar internaţional a ajuns într-un nou teritoriu, experimentând lichiditate în exces - în urma politicilor băncilor centrale, inflaţie aflată la minime istorice, dobânzi scăzute - care dau „dureri de cap pentru trezorieri“, o creştere a preţurilor activelor şi a îndatorării şi venituri polarizate. În acest context, perspectiva normalizării politicii monetare şi riscul spargerii bulelor pe pieţele de capital, fintech-urile, securitatea cibernetică sau situaţia tensionată din Coreea de Nord generează provocări şi îngrijorări la nivel global.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
banci
, bani
, crestere
, active
, dobanzi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide