Bănci și Asigurări

PSD: PNL ar putea plăti chiar de acum alocaţiile dublate. Sunt bani în buget pentru primele luni

PSD: PNL ar putea plăti chiar de acum alocaţiile...

Autor: Diana Grigore

15.01.2020, 15:25 51

PSD transmite că există banii necesar pentru ca Guvernul să poată plăti alocaţiile dublate în primele şase luni ale anului, iar pentru cea de-a doua jumătate a anului suma poate fi alocată prin rectificare. „Vor anticipate ca să anuleze măsura fără să mai poată fi penalizaţi prin vot”, susţine PSD.

„Dacă ar vrea cu adevărat, Guvernul PNL ar putea plăti chiar de acum alocaţiile dublate pentru copii! Banii alocaţi deja în buget pot fi folosiţi în primele 6 luni, iar diferenţa poate fi suplimentată, în iulie, la prima rectificare. Dar nu vor s-o facă! În schimb, vor anticipate, ca să anuleze ulterior măsura fără să mai poată fi penalizaţi la vot. Aceeaşi manevră vor să o aplice şi la majorările de la 1 septembrie pentru punctul de pensie şi salariile din învăţământ: -Votaţi PNL la anticipate, ca apoi să putem tăia liniştiţi!-”, a scris PSD pe Facebook.

PNL ia în calcul prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor de stat, după ce Klaus Iohannis a promulgat legea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO