Bănci și Asigurări

PSD se ţine de cuvânt: Fiscul efectuează controale la trei bănci în legătură cu impozitul pe profit datorat în perioada 2013 - 2017

PSD se ţine de cuvânt: Fiscul efectuează controale la...

Autor: Mediafax

21.02.2019, 00:00 420

Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul ANAF desfăşoară, din 12 februarie, o inspecţie fiscală la o bancă ce are ca obiect impozitul pe profit datorat în perioada 2013 - 2017, se arată într-un răspuns al Fiscului.

Banca a fost avizată în data de 10 ianuarie cu privire la efectuarea inspecţiei, precizează documentul. DGAMC mai desfăşoară în prezent inspecţii fiscale parţiale şi la alte două instituţii bancare. Acestea au fost începute în anul 2018 şi vizează impozitul pe profit şi impozitul pe veniturile obţinute din România de persoane juridice nerezidente în perioada 2011 - 2016, respectiv 2012 - 2017.

Direcţia pentru mari contribuabili nu desfăşoară alte acţiuni de verificare la alte instituţii din sistemul bancar. Inspecţiile fiscale parţiale, mai sus menţionate, se desfăşoară în baza analizei de risc fiscal şi în cadrul acestora sunt verificate toate operaţiunile şi aspectele care sunt relevante pentru determinarea corectă a bazei impozabile, în perioada avizată, precizează ANAF.

La începutul acestui an ministrul finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat că ANAF se va concentra în acest an pe marii contribuabili, pe multinaţionale, pe companiile ce recurg la optimizări fiscale pentru a diminua plăţile de impozite către stat. Ministrul a vorbit atunci de exemplul unei bănci care a plătit dobânzi supraevaluate, de 7 milioane de euro băncii-mamă, valoarea prejudiciului fiind de 1 milion de euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO