Bănci și Asigurări

PwC a consiliat CEC Bank în obţinerea acordului Comisiei Europene pentru majorarea de capital cu 940 mil. lei

PwC a consiliat CEC Bank în obţinerea acordului...

Autor: Cristina Bellu

30.10.2019, 12:55 223

PwC România a acordat consultanţă CEC Bank şi Ministerului Finanţelor Publice, în calitate de acţionar unic al băncii, în toate etapele procesului de obţinere a acordului Comisiei Europene - DG Competition pentru majorarea capitalului social cu 940 mil. lei (200 mil. euro).

Astfel, compania a acordat băncii servicii de asistenţă în elaborarea planului de afaceri, document separat ce a fost prezentat Comisiei Europene în mai multe scenarii. De asemenea, departamentul de Evaluare şi analiză macroeconomică din cadrul PwC România a realizat documentul Testul investitorului privat prudent în legătură cu intenţia statului român de a majora capitalul social al CEC Bank, solicitat de Comisia Europeană pentru a determina dacă majorarea de capital intră sau nu sub incidenţa ajutorului de stat, potrivit informaţiilor furnizate de Sorin Petre, Partener PwC România şi coordonator al echipei de consultanţă din proiect.

Raportul a mai inclus prezentarea cazuisticii aplicabile şi a unor speţe similare privind principiul investitorului privat, acestea din urmă fiind elaborate de către D&B David şi Baias, societatea de avocatură afiliată PwC în România.

”Am participat în toate etapele acestui demers, inclusiv în discuţiile şi corespondenţa purtată cu reprezentanţii Consiliului Concurenţei şi ai DG Competition”, adaugă Ionuţ Simion, Country Managing Partner PwC România.

Comisia Europeană a anunţat, marţi, 29 octombrie, că planurile Ministerului de Finanţe al României de a majora capitalul CEC Bank cu suma de 940 milioane lei nu implică acordarea unui ajutor de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO