Bănci și Asigurări

PwC: Băncile vor vinde anul acesta credite neperformante de circa 2 miliarde de euro

PwC: Băncile vor vinde anul acesta credite neperformante...

Autor: Andra Oprescu

30.01.2015, 07:02 1074
Procesul de curăţare a bilanţurilor bancare ar putea continua cel puţin trei ani, iar în 2015 ar putea fi vândute portofolii de credite neperformante de circa 2 mld. euro, estimează Jonathan Wheatley, şeful pe Europa Centrală şi de Est al echi­pei de consultanţă pentru tranzacţii bancare şi portofolii de neperformante în cadrul firmei de consultanţă şi audit PwC.
 
„Având în vedere că procesul de vânzare a creditelor neperformante este de abia la început şi rămân credite neperformante de peste 12 miliarde de euro în sistemul bancar din România, estimăm că procesul de curăţare a bilanţurilor va continua pentru cel puţin trei ani de acum înainte“, a spus Wheatley într-un interviu pentru ZF.
 
Wheatley a fost implicat anul trecut în trei tranzacţii majore cu portofolii de credite neperformante – un pachet de 500 mil. euro vândut de Volksbank şi două pachete de 350 mil. euro şi respectiv 430 mil. euro vândute de BCR. El a participat şi la transferul portofoliului corporate al RBS România către UniCredit Ţiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO