Bănci și Asigurări

PwC: Volumul tranzacţiilor digitale se va dubla până în 2025 la nivel global, iar industria financiară va trece printr-o transformare semnificativă pentru a ţine pasul. În Europa, volumul tranzacţiilor online va creşte cu 64% în următorii 4-5 ani

PwC: Volumul tranzacţiilor digitale se va dubla până...

Autor: Roxana Rosu

17.06.2021, 11:24 155

 

Volumul plăţilor fără numerar la nivel global aproape se va dubla până în 2025, faţă de nivelul din 2020, ajungând la 1,9 trilioane tranzacţii, şi se va tripla până în 2030, ca urmare a schimbărilor aduse de pandemie, potrivit unei analize realizate de PwC şi Strategy &, departamentul de strategie globală din reţeaua PwC.

În 2020, au fost efectuate peste un trilion de tranzacţii.

”Plăţile digitale, cum sunt cele efectuate cu telefonul mobil, cumpărarea unui bilet de autobuz prin SMS sau utilizarea unui cod QR pentru achitarea unor servicii erau posibile şi înainte de pandemie. Ulterior, au accelerat puternic pentru că oamenii au evitat utilizarea numerarului în magazinele fizice şi au apelat mai mult la comerţul online. Şi observăm că trendul va continua şi în următorii zece ani, iar industria financiară va trece printr-o transformare semnificativă pentru a ţine pasul”, a declarat Diana Coroabă, Partener PwC România, Lider servicii financiare.

Cea mai rapidă creştere a volumului tranzacţiilor fără numerar va fi înregistrată în următorii patru ani de regiunea Asia-Pacific (109% până în 2025 şi apoi de 76% până în 2030), urmată de Africa (78%, 64%), Europa (64%, 39%) şi America Latină (52%, 48%).

În schimb, SUA şi Canada vor avea un ritm mai lent (43%, 35%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO