Bănci și Asigurări

Radu Dumitrescu, Deloitte: Anul 2016 a fost un an al „încercărilor“, destul de sărac în tranzacţii la nivel bancar. În 2017, numărul de bănci ar putea să se reducă cu încă două-trei

Radu Dumitrescu, Deloitte: Anul 2016 a fost un an al...

Autor: Claudia Medrega

06.12.2016, 17:55 677
Consolidarea sectorului bancar se mişcă cu paşi mici, anul 2016 fiind „destul de sărac“ în tranzacţii, după ce în 2015 au dispărut patru instituţii de credit din peisajul bancar românesc, spune Radu Dumitrescu, partener pe zona financiar-bancară la firma de audit şi consultanţă Deloitte.
 
În acest an se finalizează o singură tranzacţie în sistemul bancar - fuziunea prin ab­sorb­ţie dintre Banca Carpatica şi Patria Bank (fosta Nextebank).
 
Anul trecut patru bănci au dispărut din statisticile BNR: Volksbank  - preluată de Banca Transilvania, RBS  - portofolii de retail şi corporate pre­luate de UniCredit Bank, Millennium - cumpărată de OTP Bank şi Montepio - exit. Totodată, omul de afaceri Ion Ţiriac a ieşit din acţio­na­ria­­tul UniCredit Bank Ro­-mâ­nia. UniCre­dit Bank Aus­­tria a cum­pă­rat par­­ticipaţia de 45% de­­ţinută de Ţiriac Hol­dings, con­tro­lată de omul de afaceri Ion Ţiriac.
 
„Cu doar o sin­gură tranzacţie finalizată în 2016 în cadrul sistemului bancar românesc (pre­luarea Băncii Carpatica de către fon­dul de investiţii Axxess Capital), cred că putem concluziona la final de an: consolidarea sistemului bancar în Ro­mânia se mişcă cu paşi mici. La ni­velul întregului sistem financiar ro­mâ­nesc anul 2016 a fost destul de sărac în tran­zacţii. În afară de preluarea ban­cară mai sus menţionată putem aminti preluarea Credit Europe Asigurări de către ERGO şi vânzarea unui por­tofoliu de credite performante“, a declarat Dumitrescu pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO