Bănci și Asigurări

Radu Gheţea, Preşedinte Consiliul de Administraţie Libra Bank: Eu cred că în volatilitatea mediului în care trăim, băncile trebuie să devină extraordinar de flexibile. Dacă până acum era destul de simplu să facem previziuni pe 1 an, 2 sau 5, acum este aproape imposibil să gândim prea departe

ZF Bankers Summit 2022

Radu Gheţea, Preşedinte Consiliul de Administraţie...

Autor: Mircea Nica

12.07.2022, 18:20 129

Băncile trebuie să devină mult mai flexibile, având în vedere volatilitatea mediului în care trăim, mai ales că previziunile au devenit aproape imposibil de făcut pe perioade de 1, 2 sau 5 ani, a spus Radu Gheţea, Preşedinte Consiliul de Administraţie, Libra Bank, în cadrul Conferinţei ZF Bankers Summit 2022.

“Eu cred că volatilitatea mediului în care trăim, băncile trebuie să devină extraordinar de flexibile. Dacă până acum era destul de simplu să facem previziuni pe un  an, doi sau cinci, acum este aproape imposibil să gândim prea departe, iar singura soluţie este să creăm în sistemul bancar, în băncile pe care le conducem, să creăm acele pârghii pentru a face ca banca să fie cât mai flexibilă. “

Ce a mai spus Radu Gheţea, Preşedinte Consiliul de Administraţie, Libra Bank:

@ Criza este definită ca o perturbare. Atunci, dacă ne uităm la ce se întâmplă din 2007 încoace, perturbarea există continu. În momemntul în care globalizarea a atins nişte culmi înalte şi există atât de mari legături între economiile lumii este normal ca aproape orice se întâmplă oriunde, să aibă un mic efect şi la noi în România.

@ Au fost ani de zile, discuţii, despre ce este mai bine, să ai o bancă universală sau o bancă de nişă. Cred că a dispărut de mult noţiunea de bancă de nişă, dar nu ştiu dacă chiar toată lumea este pregătită să facă faţă unor schimbări, modificări atât de puternice ca cele care au fost sau care bănuim că vor urma.

@ Băncile fac eforturi de ani de zile pentru introducerea cardurilor, iar în România cardurile au prins mai mult decât în orice altă ţară europeană care a început acest process de foarte mult timp, dar ce ne facem când pe aceeaşi stradă, două magazine lipite  folosesc acelaşi tip de POS, te duci cu un card emis cu o bancă la un magazin îţi primeşte cardul, iar la celelalt nu merge POS-ul?

@ărerea mea este că România va avea capacitatea să depăşească momentele care vor apărea în viitorul apropiat, pentru că ştim că vor apărea provocări, şi sunt convins că nu se vor transforma în sincope. Cel puţin experienţa mea arată că de fiecare dată am reuşit, chiar dacă în ultimul moment, să trecem peste lucrurile care ni se părea imposibil de depăşit şi să continuăm să facem o activitate economică rezonabilă. Avem oportunităţi, avem multe lucruri favorabile, precum independentţa energetică pe care o putem realzia mai simplu şI uşor decât alte ţări. Agricultura este iarăşi un punct extraordinar de pozitiv, poate fi dezvoltat, îmbunătăţit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO