Radu Gheţea, unul dintre veteranii sistemului bancar şi preşedinte al CEC Bank. „2018 va fi decisiv în crearea unei ierarhii a băncilor după digitalizare. Vor fi bănci care se vor distanţa semnificativ şi bănci care vor rămâne în urmă.“

18 ian 2018 Autor: Anelis Baciu

Digitalizarea va duce la o reaşezare în sistemul bancar, iar 2018 va fi un an decisiv în stabilirea unei noi ierarhii a băncilor în funcţie de gradul de tehnologizare a serviciilor, consideră Radu Gheţea, preşedintele CEC şi unul dintre veteranii sistemului bancar local. „2018 va fi decisiv pentru a crea anumite paliere cu bănci care vor reuşi să aducă servicii digitale şi bănci care vor rămâne în urmă. Se va crea o ierarhizare în sistemul bancar din acest punct de vedere“, a explicat Gheţea. În ultima perioadă digitalizarea apare tot mai des în discuţiile din sistemul bancar, însă până acum foarte puţine bănci au făcut cu adevărat paşi importanţi în retehnologizarea operaţiunilor şi oferirea de servicii inovatoare clienţilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.01.2018

 
Cuvinte cheie:
Radu Gheţea
, sistem bancar
, bancher
, CEC Bank
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide