Bănci și Asigurări

Radu Sabău, director carduri Libra Bank: Plata se dematerializează

Radu Sabău, director carduri Libra Bank: Plata se...

Autor: Miruna Diaconu

14.10.2019, 07:27 1151

Libra Internet Bank era la finalul lui 2018 a 16-a bancă din România, cu active de 5,4 miliarde lei şi o cotă de piaţă de 1,21%.

Libra Internet Bank în colaborare cu aplicaţia de mesagerie instantă Viber au lansat zilele trecute un serviciu numit Moneytou pentru transferurile de bani instant, limitele fiind de 400 de euro pe lună şi 2.500 de euro pe an, în primă fază.

Serviciul a fost lansat iniţial în Ungaria, dar până la finalul anului ar putea ajunge şi în România.

„Colaborarea cu Viber este primul pas către o colaborare internaţională, ieşirea în lume a soluţiei Libra Bank. Plata se dematerializează. Plata trebuie să o faci foarte repede, să ai o expe­rienţă bună şi trebuie să o faci în condiţii de siguranţă“, a declarat Radu Sabău, director carduri la Libra Internet Bank, în cadrul emisiunii ZF Live.

Practic, banca exportă tehnologia bancară proprie în cadrul unui proiect internaţional de plăţi instant printr-o aplicaţie de mesagerie.

Serviciul din cadrul aplicaţiei Viber funcţionează momentan doar în Ungaria. Lansarea serviciului în primă fază în Ungaria se datorează faptului că circa 85% din cetăţenii Ungariei folo­sesc aplicaţia Viber, în România fiind mai populară aplicaţia WhatsApp.

„În momentul în care intri în aplicaţia Viber, poţi s-o foloseşti ca să suni pe cineva, să îi trimiţi un mesaj text şi mai nou să îi trimiţi bani sau să îi ceri bani. Nu este necesar ca cineva să aibă cont la Libra Bank“, a explicat Radu Sabău. Libra Internet Bank era la finalul lui 2018 a 16-a bancă din România, cu active de 5,4 mld. lei şi o cotă de piaţă de 1,21%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO