Bănci și Asigurări

Radu Topliceanu, un veteran al Raiffeisen, s-a dus la Viena ca şef pe vânzări al ruşilor de la Sberbank

Radu Topliceanu. Mediafax Foto

Radu Topliceanu. Mediafax Foto

Autor: Razvan Voican

13.03.2014, 00:00 1016

Radu Topliceanu, unul dintre cei mai experimentaţi bancheri în domeniul vânzărilor din segmentul retail, şi-a încheiat cariera de peste 10 ani în Raiffeisen Bank, plecând la Viena să lucreze pentru divizia europeană a grupului rus Sberbank. El a intrat echipa Raiffeisen în 2002 chiar când începea construirea noii instituţii de credit după preluarea Băncii Agricole.

Iniţial s-a ocupat de dezvoltarea canalelor electronice de distribuţie, apoi s-a concentrat pe zona de vânzări, având responsabilităţi inclusiv la nivel de regiune pentru o scurtă perioadă. În 2011 a devenit director executiv pe aria clienţi persoane fizice, poziţie din care a coordonat atât segmentul de masă, cât şi pe cel premium şi a gestionat migrarea la o nouă abordare centrată pe nevoile clienţilor şi nu pe produse.

De la începutul acestui an el ocupă postul de head of sales and distribution la Sberbank Europe – noua divizie construită de ruşi pornind de la structura Volksbank International pe care au cumpărat-o la începutul lui 2012 pentru jumătate de miliard de euro. În tranzacţie nu a fost inclusă filiala din România a Volksbank. Ruşii şi-au arătat intenţia de a-şi dezvolta operaţiunile din Europa, indicând însă că nu sunt interesaţi de piaţa locală. Sberbank Europe are 280 de unităţi şi circa 4.500 de oameni.
Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO