Bănci și Asigurări

Radu Vasilescu a plecat de la Uniqa dupa numai doua luni

Radu Vasilescu a plecat de la Uniqa dupa doua luni

Vasilescu a parasit ING Pensii in vara anului trecut

02.02.2009, 00:00 501

Radu Vasilescu, directorul regional al austriecilor de la Uniqa, actionarul majoritar al asiguratorului Unita, si-a dat demisia dupa doar doua luni de la numire.

Potrivit oficialilor grupului austriac, contractul a fost reziliat pe cale amiabila, cu acordul ambelor parti. Vasilescu, in varsta de 43 de ani, a fost numit la conducerea Unita, unul din primii zece asiguratori de pe piata locala, la sfarsitul lunii noiembrie, dupa ce compania a fost cumparata de Uniqa de la Vienna Insurance Group, in cadrul unei tranzactii estimate la 190 de milioane de euro.
Persoanele din conducerea companiilor de asigurari trebuie sa fie aprobate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), potrivit legislatiei in vigoare, insa oficialii CSA spun ca Unita nu a solicitat aprobarea lui Vasilescu. La scurt timp dupa aceasta numire el a fost transferat pe alta pozitie, cea de director regional al grupului Uniqa, pentru care nu avea nevoie de aprobarea CSA. Vasilescu urma sa coordoneze activitatea Uniqa din Europa Centrala si de Est. El nu a putut fi contactat ieri pentru comentarii.
La conducerea Unita a fost numita recent Ileana Horvath, fostul director general adjunct al Asiban. Ea a plecat de la Asiban dupa ce asiguratorul a fost achizitionat de grupul francez Groupama.
Inainte de a veni la Unita, Vasilescu a condus cel mai mare fond de pensii private de pe piata locala, ING, care are acum peste 1,5 milioane de clienti. La sfarsitul lunii iulie a anului trecut el a plecat din companie, afirmand ca urmeaza sa inceapa propria afacere in domeniul consultantei financiare. Plecarea sa a avut loc dupa ce ING a primit o amenda de peste 380.000 de euro de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru ca a externalizat activitatea de administrare a activelor fondurilor companiei specializate din cadrul grupului, lucru care contravine legislatiei in vigoare.
Pentru piata demisia lui Vasilescu de la ING a fost surprinzatoare, deoarece obiectivele stabilite de companie inainte de lansarea sistemului de pensii au fost atinse si chiar depasite.
Vasilescu a mai ocupat pozitii in cadrul BRD Sogelease, Aviva, Citibank si Alpha Bank.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO