Bănci și Asigurări

Raiffeisen a ajuns la 600 de oameni în centrul de procesare de la Braşov. 800 de posturi din Centrală au fost restructurate pentru a fi relocate la Braşov

Raiffeisen a ajuns la 600 de oameni în centrul de...

Autor: Anelis Baciu

04.10.2013, 14:29 2909

Raiffeisen, a patra bancă locală după activele deţinute, a ajuns la un număr de 600 de angajaţi în centrul operaţional de la Braşov, un proiect demarat la începutul anului trecut. Banca a închiriat 3.500 de metri pătraţi de spaţii de birouri în cadrul proiectului imobiliar Coresi aflat pe fosta platformă Tractorul şi a investit până acum o jumătate de milion de euro în dezvoltarea centrului operaţional.

„România este o destinaţie excelentă pentru centre de procesare. Cu siguranţă şi alte bănci vor face relocări. Vor căuta localităţi mai eficiente decât Bucureştiul”, afirmă Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank.

Angajaţii din centrul operaţional se ocupă de procesarea tranzacţiilor, a popririlor de conturi, analiză, administrare şi colectare de credite. Totodată, la Braşov funcţionează şi un call-center.

Circa 6% din cei 600 de angajaţi, adică aproape 40 de persoane, au fost relocate din Centrală. Raiffeisen a desfiinţat 800 de posturi din Centrala de la Bucureşti pentru ca respectivele activităţi să fie relocate la Braşov. Salariile de aici sunt însă cu circa 25% mai mici decât cele din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO