Bănci și Asigurări

Raiffeisen a coborât cu dobânzile la depozitele în lei sub 4% pe an

Foto Andreea Alexandru

Foto Andreea Alexandru

Autor: Ciprian Botea

15.10.2013, 21:31 703

Raiffeisen, a patra bancă locală după activele deţinute, a redus cu până la 0,45 puncte procentuale dobânzile la depozitele în lei atrase de la clienţii persoane fizice, noile bonificaţii fiind situate între 3% şi 3,8% pe an în funcţie de scadenţă şi de suma depusă de client.

Cea mai mare dobândă, de 3,8% pe an, este acordată pentru depozitele mai mari de 55.000 de lei constituite pe o perioadă de un an. La polul opus, sumele între 150 de lei şi 15.000 de lei depuse pe o lună sunt bonificate cu 3% pe an. Este pentru a doua oară într-un interval de o lună şi jumătate când Raiffeisen reduce dobânzile la depozitele de retail.

WikiZF: Profilul companiei Raiffeisen Bank

Cea mai mare dobândă plătită anterior de Raiffeisen era de 4,25% pe an. Mişcarea vine în contextul în care mai multe bănci mari au coborât cu dobânzile la depozitele în lei pe palierul de 3% pe an.

Bancherii au reacţionat imediat la decizia BNR din luna iulie de a relua ciclul de relaxare a politicii monetare şi au tăiat dobânzile la depozite, fără să umble concomitent şi la costul împrumuturilor. BNR a redus, începând din iulie, cu un punct procentual dobânda-cheie la lei, până la 4,25% pe an. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO