Bănci și Asigurări

Raiffeisen a obţinut profit de 718 mil. lei după nouă luni din 2018, mai mare cu 91%. Creditarea, creştere de 19%

Raiffeisen a obţinut profit de 718 mil. lei după nouă...

Autor: Claudia Medrega

15.11.2018, 00:05 271

Steven van Groningen, preşedinte&CEO la Raiffeisen: „Rezultatele foarte bune provin din creşterea organică echilibrată a băncii pe toate segmentele de clienţi, cu accent pe finanţările acordate companiilor şi IMM-urilor“.

Raiffeisen Bank, a cincea bancă de pe piaţa românească după active, a încheiat primele nouă luni din 2018 cu un profit net de 718 mil. lei, în creştere cu 91% comparativ cu nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care creditele acordate de bancă s-au majorat cu 19%, iar costul riscului s-a diminuat. „Mă bucur că avem din nou rezultate foarte bune care provin, în primul rând, din creşterea organică echilibrată şi puternică a băncii pe toate produsele şi segmentele de clienţi, cu accent pe finanţările acordate companiilor şi IMM-urilor. Susţinem activitatea şi investiţiile clienţilor noştri, ceea ce ne-a permis să atingem o cotă de piaţă de 10% în ceea ce priveşte creditele acordate companiilor şi populaţiei din România“, a declarat Steven van Groningen, preşedinte&CEO al Raiffeisen Bank, aducând în discuţie şi mediul provocator, cu schimbări legislative şi evoluţii puţin predictabile.

Raiffeisen se numără printre băncile de pe piaţa locală care au fost pe profit chiar şi în anii de criză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO