Bănci și Asigurări

Raiffeisen acordă finanţări de peste 3 mil. euro unui număr de 83 de start-up-uri care activează în servicii, producţie, educaţie şi IT&C

Raiffeisen acordă finanţări de peste 3 mil. euro unui...

Autor: Cristina Bellu

19.06.2019, 13:17 212

83 de start-up-uri locale urmează să primească finanţări de peste 3 mil. euro prin intermediul programului factory by Raiffeisen Bank, dezvoltat de instituţia de credit şi ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie.

Comparativ cu ediţia precedentă, „fabrica de antreprenori” Raiffeisen Bank a atras anul acesta de trei ori mai mulţi participanţi, Astfel, din 315 proiecte inscrise, 83% au provenit din mediul urban, iar 17% din mediul rural, cele mai multe proiecte câştigătoare fiind din regiunea Bucuresti-Ilfov şi judetele Cluj, Galati, Ialomita si Iasi.

”În 2018 am lansat factory by Raiffeisen Bank, un program care nu oferă doar finanţare antreprenorilor români, ci le dă posibilitatea de a interacţiona cu experţi care pot să-i ajute să înţeleagă mai bine etapele prin care trec pentru a-şi dezvolta afacerea. Anul acesta am avut de trei ori mai multi aplicanţi faţă de prima ediţie, iar acest lucru ne confirmă tendinţa de creştere a numărului celor care doresc sa-şi schimbe statutul de angajat cu cel de antreprenor”, explică Vladimir Kalinov, vicepreşedinte retail la Raiffeisen Bank.

Start-up-urile finanţate în acest an activează în domeniul serviciilor (39%), al productiei (35%),  IT&C (13%) sau al educatiei (7%).

Cele trei etape ale programului factory by Raiffeisen Bank s-au desfasurat in perioada martie – mai 2019.

Finantarile oferite in cadrul programului factory by Raiffeisen sunt acordate prin programul COSME, cu garantie de la Fondul European de Investitii.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO