Bănci și Asigurări

Raiffeisen, Banca Transilvania şi BCR au ocupat podiumul profiturilor din sistem

Raiffeisen, Banca Transilvania şi BCR au ocupat podiumul...

Autor: Ciprian Botea

07.04.2014, 00:08 2618

Austriecii de la Raiffeisen ocupă locul 1 pentru al doilea an la rând, Banca Transilvania rămâne pe locul doi, iar BCR revine în top după o restructurare dură.

Raiffeisen şi-a păstrat anul trecut poziţia de cea mai profitabilă bancă de pe piaţă, cu un rezultat net de 458 milioane de lei (104 mil. euro), fiind urmată de Banca Transilvania cu 375 mil. lei, BCR cu 336 mil. lei. Clasamentul primelor cinci profituri din sistemul bancar este completat de ING Bank cu un profit brut de 216 mil. lei şi de Garanti cu 93 mil. lei.

WikiZF: Profilul companiei Raiffeisen Bank S.A.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania S.A.

BCR, cea mai mare bancă după activele deţinute, a revenit în topul celor mai profitabili jucători din sistemul bancar după o restructurare dură, depăşind astfel şocul unor pierderi de 1,2 miliarde de lei în 2012. Ga­ranti, un jucător de talie medie din sistem, a reuşit să intre în top cinci în condiţiile în care mai multe bănci mari precum BRD, Volks­bank şi Bancpost au raportat pierderi, iar altele şi-au văzut câştigurile diminuate drastic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO