Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank a aprobat până acum 1000 de credite IMM Invest, în valoare de 500 milioane lei, din 5000 de solicitări primite

Raiffeisen Bank a aprobat până acum 1000 de credite IMM...

Autor: Roxana Rosu

02.07.2020, 12:53 599

Raiffeisen Bank a aprobat 1000 de credite IMM Invest, in valoare de 500 de milioane de lei, banca având până acum 5000 de solicitări pentru finanţări prin acest program.

“Programul IMM Invest inseamna mult efort colectiv si angajament din partea tuturor celor implicati: clienti, echipa de creditare, dar si autoritati. Am invatat impreuna pe masura ce au fost initiate, analizate si promovate cereri si iata ca acum am depasit pragrul primelor 1000 de aplicatii aprobate intern. Suntem siguri ca odata ce fondurile vor ajunge la antreprenori, vom simti cu totii efecte concrete, pozitive si de bunastare. Aceasta initiativa permite reluarea investitiilor acolo unde au fost oprite in primavara acestui an, revigorarea activitatii curente, dar da si incredere in viitorul proiectelor.” a spus Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank.

IMM Invest permite companiilor sa ia credit de la banci cu garantie data de stat, valoarea totala a garantiilor puse la dispozitie de guvernul Romaniei  fiind de 15 miliarde de lei.

Procesul de acordare a creditelor IMM Invest la Raiffeisen Bank poate dura de la cateva zile pana la trei saptamani.

De la declararea stării de urgenţă, peste 3000 de IMM-uri au primit amânarea ratelor la credite, prelungirea liniilor de credit sau alte solutii adaptate situatiei lor. De asemenea, programul Factory by Raiffeisen, dedicat finantarii start-up-urilor, a fost extins fiind incluse startup-uri care pot aduce o contributie societăţii în aceasta perioadă.

Raiffeisen Bank avea la 31 martie 2020 peste 2,1 milioane de clienti persoane fizice, aproximativ 93.000 de IMM-uri si 5.700 de companii mari si medii. De asemenea, in banca lucreaza aproximativ 4.800 de angajati, in peste 350 de unitati in toata tara. Raiffeisen Bank are in Romania retele extinse de ATM-uri(770), POS-uri(22.300) si masini multifunctionale (334).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO