Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank a încheiat primul semestru cu un profit de 384 mil.lei, în scădere cu 9%. Steven van Groningen, CEO:”Raportăm un profit uşor mai mic datorită unor schimbări la calculul provizioanelor”

Raiffeisen Bank a încheiat primul semestru cu un profit...

Autor: Roxana Rosu

08.08.2019, 13:15 194

Raiffeisen Bank a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 384 milioane de lei, în scădere cu 9% faţă de nivelul de 423 milioane de lei în S1/2018, ca urmare a modificării metodologiei de calcul, în timp ce veniturile operaţionale au avansat cu 7%, la 1,27 miliarde lei, pe fondul creşterii activităţii de creditare.

Profitul net, neafectat de aceste modificări nerecurente, ar fi fost cu 13% peste cel de anul trecut.

Activele totale ale Raiffeisen Bank au crescut cu 5%, la 40 miliarde lei, iar soldul creditelor nete acordate clienţilor s-a majorat cu 11%, la 26,22 miliarde de lei.

“Am înregistrat din nou rezultate foarte bune la jumătatea acestui an şi am continuat să creştem consistent, echilibrat si sustenabil. Creditele acordate companiilor mari si medii au avansat cu 12%, cele acordate IMM-urilor cu 7%, iar imprumuturile pentru populaţie, garantate sau negarantate, cu 8,5%, an la an. Veniturile noastre operaţionale au crescut, de asemenea, cu 7%. Anul acesta raportam un profit usor mai mic decat in primele sase luni ale anului trecut, datorită unor schimbări metodologice ale calculului provizioanelor de credit. Profitul net, neafectat de aceste modificări nerecurente, ar fi fost cu 13% peste cel de anul trecut”, a spus Steven van Groningen, presedinte & CEO Raiffeisen Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO