Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank a sesizat DIICOT în legătură cu o fraudă la o filială proprie

Raiffeisen Bank a sesizat DIICOT în legătură cu o fraudă la o filială proprie

Autor: Radu Racu

09.11.2012, 13:05 4904

"În urma controlului, comisia disciplinară a decis desfacerea contractelor de muncă ale angajaţilor implicaţi, pentru încălcarea normelor şi procedurilor interne, precum şi pentru încălcarea codului de conduită al angajaţilor Raiffeisen Bank", se arată într-un comunicat al instituţiei de credit.

Banca a pus la dispoziţia procurorilor DIICOT informaţiile şi documentele rezultate în urma anchetei interne, urmând să acorde în continuare sprijin organelor de cercetare penală.

"Banca are implementate mecanismele antifraudă necesare supravegherii şi controlului respectării reglementărilor legale, precum şi a normelor sale interne. În acest sens avem o bună colaborare cu organele de cercetare penală, pe care le sesizăm ori de câte ori avem informaţii despre o fraudă sau o tentativă de fraudă", a declarat Ionel Fierascu, directorul de Conformitate al Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank a sesizat în ultimii patru ani organele de cercetare penală într-un număr de 119 cazuri de fraudă internă şi externă şi un număr de 182 de tentative de fraudă. De asemenea, în şapte cazuri, banca a acordat sprijin organelor de poliţie pentru organizarea de acţiuni de surprindere în flagrant", se mai spune în comunicat.

Altă anchetă DIICOT, mediatizată în ultimele zile, vizează fraude bancare în valoare de 22 milioane euro.

Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepreşedinte al Băncii Române de Dezvoltare (BRD), Florian Dragoş Diaconescu, fost general al Direcţiei de Informaţii Externe (DIE) şi Daniel Ruse, un personaj al lumii interlope din Olteniţa, sunt cercetaţi în acest dosar, alături de alte 45 de persoane, pentru implicare în obţinerea unor finanţări, în baza unor documente falsificate, din partea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, pentru proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor firme controlate de liderii grupării, potrivit DIICOT.

AFACERI DE LA ZERO