Bănci și Asigurări

​Raiffeisen Bank anunţă că extinde conversia cu discount pentru clienţii cu credite în franci elveţieni

​Raiffeisen Bank anunţă că extinde conversia cu...

Autor: Liviu Popescu

22.12.2015, 12:29 1102

Raiffeisen Bank, al patrulea jucător din sistem, a anunţat că extinde oferta de conversie cu discount pentru clienţii care au dificultăţi la plata creditelor în franci elveţieni şi au un grad de îndatorare de peste 65%.

Banca menţionează că circa 1.500 de clienţi au beneficiat până acum de ofertele sale de conversie cu şi fără discount.

“În configurarea parametrilor acestei metode am plecat de la ideea să oferim o reducere de minim 20% pentru clienţii cu credite în franci elveţieni care au dificultăţi în rambursarea creditului. În momentul în care, dintr-un motiv sau altul, gradul de îndatorare al familiei depăşeşte pragul de 65%, ştim că este dificil pentru clienţi să plătească şi de aceea venim cu o ofertă în favoarea lor cu reducere imediată de sold. De asemenea, oferim o reducere de dobândă pentru restul perioadei contractuale, practic cea mai bună dobândă la lei din oferta băncii, indiferent dacă este credit imobiliar sau de nevoi personale garantat cu ipotecă”, a spus Mihai Răuţă, director executiv Consumer Risc.

Criteriile de acordare a acestei metode de conversie sunt: credite în franci elveţieni cu garanţie imobiliară, gradul de îndatorare al familiei (debitor/codebitor) depăşeşte 65%.

Banca enumără şi etapele metodei care trebuie parcurse. Reducerea soldului cu 10%, conversia în lei a împrumutului la cursul BNR din ziua conversiei, reducerea de dobândă pe restul perioadei contractate (Robor la trei luni Ă 3%) şi reducerea cu încă 10% a soldului, pe baza comportamentului bun de plată, 5% după primul an şi încă 5% după al doilea an.

Raiffeisen Bank are mai multe metode de restructurare a creditelor în franci elveţieni pe care le pune la dispoziţia clienţilor săi încă din 2009. Portofoliul de credite în franci al băncii este aproximativ 380 de milioane de euro, numărul de credite fiind în prezent de aproximativ 7700. Dintre acestea, peste 52% au fost restructurate până în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO