Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank a aprobat primele 20 de credite IMM Invest, din 4.500 de solicitări primite. Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen: „Există un interes mai mare pentru finanţarea activităţii curente sau o combinaţie între capital de lucru şi investiţii“

Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank: A fost necesară o perioadă de adaptare la procesul de creditare propriu programului, dar acum toate fluxurile pe fiecare tipologie de clienţi şi tip de credit funcţionează, astfel încât clienţii se pot aştepta la un număr mare de răspunsuri în următoarele zile.
De asemenea, suntem în dialog permanent cu clienţii şi cu FNGCIMM pentru clarificări în dosarele de credit, astfel încât tipul şi mărimea creditului să fie cele potrivite pentru fiecare companie în parte.

Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank: A fost necesară o perioadă de adaptare la procesul de creditare propriu programului, dar acum toate fluxurile pe fiecare tipologie de clienţi şi tip de credit funcţionează, astfel încât clienţii se pot aştepta la un număr mare de răspunsuri în următoarele zile. De asemenea, suntem în dialog permanent cu clienţii şi cu FNGCIMM pentru clarificări în dosarele de credit, astfel încât tipul şi mărimea creditului să fie cele potrivite pentru fiecare companie în parte.

Autor: Claudia Medrega

21.05.2020, 00:05 1928

♦ Procesul de acordare a creditelor IMM Invest la Raiffeisen Bank poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, pentru că procesul de analiză depinde de complexitatea afacerilor companiei solicitante, a transmis banca.

Raiffeisen Bank şi-a adaptat fluxurile de creditare pentru companii la programul IMM Invest şi a aprobat primele 20 de credite, din cele 4.500 de solicitări primite, pro­gramul permiţând companiilor să ia cre­dite de la bănci cu garanţii date de stat.

„Raiffeisen Bank este unul dintre partenerii principali ai FNGIMM în progra­mul IMM Invest. Programul permite compa­niilor să ia credite de la bănci cu garanţii date de stat şi are o valoare totală a garanţiilor de 15 miliarde de lei.“

Din analizele preliminare ale băncii pe por­tofoliul de solicitări de credite IMM Invest, rezultă preferinţa companiilor mici pen­tru credite de capital de lucru, în timp ce companiile eligibile de mărime medie îşi pro­pun să obţină mai ales credite de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO