Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank atrage 500 mil. lei de la investitori pe cinci ani cu dobândă de 8,92% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni sustenabile pe care urmează să le listeze în paralel la Bucureşti şi Luxemburg

Raiffeisen Bank atrage 500 mil. lei de la investitori pe...

Autor: Cristina Bellu

12.08.2022, 00:03 110

Raiffeisen Bank a plasat o nouă emisiune de obligaţiuni corporative în lei, a patra emisiune de obligaţiuni eligibile (MREL) a băncii şi prima serie de obligaţiuni sustenabile, prin care a atras 500,85 mil. lei de la investitori instituţionali, pe o maturitate de 5 ani, şi care a fost suprasubscrisă de două ori faţă de suma anunţată iniţial în deschiderea plasamentului privat.

Obligaţiunile vor plăti un cupon anual fix de 8,92%, care se situează la aproximativ 1,1 p.p peste randamentul titlurilor de stat în lei de referinţă, cu aceeaşi maturitate şi urmează să fie listate atât pe bursa din Luxembourg (LuxSE), cât şi pe cea de la Bucureşti (BVB). Ele vor fi incluse în baza de fonduri proprii şi datorii eligibile ale băncii, după confirmarea prealabilă a eligibilitaţii de către BNR, potrvit informaţiilor transmise ieri de reprezentanţii băncii.

„Ne bucură interesul manifestat de investitorii instituţionali pentru prima emisiune de obligaţiuni sustenabile de pe piaţa locală, ceea ce ne arată că şi aspectele sociale, nu doar cele legate de mediu, încep să aibă un rol important în procesul decizional de alocare a capitalurilor“ a spus Cristian Sporiş, vicepreşedinte corporaţii la Raiffeisen Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO