Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank finanţează cu până la 50.000 de euro startup-urile româneşti şi lansează un program de educaţie antreprenorială. “Proiectele de business aflate la început de drum au nevoie atât de finanţare cât şi de mentorat şi oportunităţi de învăţare”

Vladimir Kalinov, vicepresedinte retail Raiffeisen Bank

Vladimir Kalinov, vicepresedinte retail Raiffeisen Bank

Autor: Cristina Bellu

22.03.2021, 12:01 364

Raiffeisen Bank va acorda pe tot parcursul anului finanţări de până la 50.000 de euro antreprenorilor care dezvoltă o idee de business inovatoare şi lansează totodată un program de educaţie antreprenorială prin intermediul căruia antreprenorii vor învăţa de la mentori acreditaţi IBM cum să aplice metodologia  Design Thinking pentru a se asigura că afacerea lor răspune aşteptărilor clienţilor şi potenţialilor finanţatori.

“Actualul context pandemic a accentuat vulnerabilitatea economica a startup-urilor romanesti, 50% dintre antreprenori spunand ca au fost afectati in mare masura de restrictiile impuse in ultimul an. Credem ca proiectele de business aflate la inceput de drum au nevoie atat de finantare cat si de mentorat si oportunitati de invatare”, spune Vladimir Kalinov, vicepresedinte retail Raiffeisen Bank.

Concret, programul Startup Studio by Factory se adreseaza antreprenorilor care au idei de afaceri inovatoare, dar inca nu au un plan de business bine conturat. Antreprenorii care se vor inscrie in programul de accelerare vor avea ocazia sa isi valideze ideile de business prin metoda Design Thinking si sa isi imbunatateasca ideea, astfel incat sa raspunda nevoilor clientilor identificate in urma unei analize atente a pietei şi sa dezvolte un plan de business solid, pentru definirea obiectivelor financiare, operationale si comerciale.

“Startup Studio by Factory, o completare fireasca a programului factory by Raiffeisen Bank, prin care finantam afaceri la inceput de drum. In acest fel oferim antreprenorilor un program complex de sustinere a startupurilor din Romania, menit sa creasca accesul ideilor inovatoare atat la finantare cat si la instrumente de accelerare”, adaugă Vladimir Kalinov.

Pana pe 16 aprilie, antreprenorii se vor putea inscrie la una dintre cele doua sesiuni Startup Studio by Factory, care se vor desfasura in lunile mai-iunie si septembrie-octombrie 2021. De asemenea, incepand cu luna aprilie, antreprenorii care au deja o idee de afacere si vor sa aplice doar pentru finantare se pot inscrie in programul de creditare factory by Raiffeisen Bank pe tot parcursul anului, informează Raiffeisen Bank.

“Romanii au un apetit mult mai mare decat ne-am fi asteptat pentru inovatie si antreprenoriat. Am descoperit ca exista multa creativitate si modalitati practic nelimitate de a reinventa, sau revolutiona un produs, ori o industrie. Tocmai de aceea, Startup Studio by Factory nu va fi singura noutate din acest an. Programul factory va avea o schimbare majora, oferindu-le antreprenorilor posibilitatea sa isi inscrie ideile de afacerii in competitia business-urilor creative pe tot parcursul anului, si nu doar intr-o perioada limitata de timp,” completează Kalinov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO