Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank ia 720 mil. lei de la Banca Mondială. Aproape 70% din sumă este destinată IMM-urilor şi segmentului ipotecar

Steven van Groningen, Preşedintele şi CEO-ul Raiffeisen Bank Romania

Steven van Groningen, Preşedintele şi CEO-ul Raiffeisen Bank Romania

Autor: Cristina Bellu

20.12.2019, 15:06 338

Raiffeisen Bank Romania anunţă contractarea unei finanţări de 720 mil. lei (150,9 mil. euro ) de la divizia de investiţii a Băncii Mondiale (IFC), cea mai mare parte din sumă, respectiv 67%, fiind destinată îmbunătăţirii finanţării IMM-urilor pentru proiectele cu impact pozitiv asupra mediului şi pentru segmentul ipotecar.

Concret, pachetul de finanţare constă într-o investiţie a IFC de 240 mil. lei în obligaţiuni, calificate drept capital de nivel 2 conform acordului Basel III, care vin să imbunatateasca baza de capital a băncii, precum şi un împrumut de 480 mil. lei, sumă care ar urma să susţină banca să-şi extindă portofoliul de împrumuturi către IMM-uri, să majoreze finanţările pentru proiecte dedicate energiei sustenabile, precum şi pentru susţinerea creditelor ipotecare, inclusiv credite ipotecare verzi.

“Finanţarea va da posibilitatea băncii să-şi majoreze capacitatea de finanţare a locuinţelor verzi şi să-şi sporească activitatea de finanţare sustenabilă. În plus, ne va ajuta să sprijinim în continuare IMM-urile din România, în condiţiile în care deşi joacă un rol important în crearea de valoare economica şi noi locuri de muncă, acestea se confruntă cu provocări atunci când au nevoie de finanţare“, spune Steven van Groningen, Preşedintele şi CEO-ul Raiffeisen Bank Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO