Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank International nu a restituit ajutorul de stat în jurul datei de 15 martie, cum anunţase

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Razvan Voican

17.03.2014, 00:00 509

Raiffeisen Bank International (RBI), acţionarul majoritar al Raiffeisen Bank România, intenţionează să ramburseze guvernului austriac ajutorul de 1,75 mld. euro primit în 2009 sub formă de capital participativ „cât mai curând posibil”, însă nu mai avansează o dată pentru realizarea acestei operaţiuni.

Banca anunţase anterior că va restitui banii integral pe data de 15 martie 2014 sau în jurul acesteia, însă vineri şi-a informat investitorii că încă nu primise nicio notificare din partea autorităţii austriece de reglementare în privinţa solicitării de avizare a tranzacţiei.

RBI spune că se află în contact strâns cu autoritatea. În februarie banca austriacă şi-a majorat capitalul cu 2,78 mld. euro inclusiv pentru a putea suporta mai uşor efortul de rambursare a ajutorului de stat. Erste Group a restituit de anul trecut capitalul participativ de 1,2 mld. euro primit de la guvern.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.03.2014

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO