Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank va lista pe 14 mai la BVB obligaţiuni în valoare de 480 mil.lei, la o dobândă de 3,5%+Robor. ”Banca va sprijini clienţii în perioada dificilă pe care o traversăm şi va contribui la finanţarea sustenabilă a economiei”

Raiffeisen Bank va lista pe 14 mai la BVB obligaţiuni...

Autor: Roxana Rosu

07.05.2020, 10:37 475

Raiffeisen Bank va lista pe 14 mai la BVB obligaţiuni subordinate în lei, cu o maturitate de 10 ani, în valoare totală de 480 milioane lei şi o dobândă de 3,5%+Robor la 3 luni.

În prezent, indicele Robor la 3 luni este evaluat la 2,49%. 

Banca a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru prospectul de listare a obligatiunilor in data de 6 mai 2020.

Aceste obligaţiuni au fost deja vândute în ultima lună a anului 2019, investitorii fiind International Finance Corporation (divizia de investiţii a Băncii Mondiale) şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

“Obligatiunile au primit aprobarea BNR pentru includerea in fondurile proprii ale bancii, intarind si diversificand pozitia de capital a acesteia. Astfel, cu aceste fonduri, banca va sprijini clientii sai in perioada dificila pe care o traversam si va contribui la finantarea sustenabila a economiei romanesti, inclusiv prin investitii in proiecte verzi”, a spus James Stewart, vicepresedinte Trezorerie si Piete de Capital Raiffeisen Bank.

Consultant pentru procesul de emitere si admitere la tranzactionare a obligatiunilor a fost departamentul de Investment Banking al Raiffeisen Bank.

În decembrie 2019 banca a vândut prima obligaţiune perpetuă de tip fonduri proprii, în valoare de 50 mil. euro, cu investitor unic, acţionarul principal Raiffeisen Bank Internaţional AG. Aceste obligaţiuni încă nu au fost înregistrate în sistemul de tranzacţionare al Bursei româneşti.

ZF a anunţat ieri că cel mai probabil listarea emisiunii de obligaţiuni ar pu­tea avea loc chiar săptămâna viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO