Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank introduce maşini Smart DropBox pentru depunerile făcute de companiile care utilizează volume mari de numerar

Raiffeisen Bank introduce maşini Smart DropBox pentru...

Autor: Cristina Bellu

22.07.2021, 13:23 1222

Raiffeisen Bank anunţă că a început instalarea în unele agenţii a maşinilor Smart Dropbox, pentru depunerile făcute de companiile care utilizeaza volume mari de numerar.

Maşinile acceptă sume în lei, euro, dolari (USD), franci elveţieni şi lire sterline, in limita a 20.000 de bancnote.

„Instalarea echipamentelor înseamnă continuarea proiectului nostru „agenţii fără casierii”. Reuşim astfel să le oferim clienţilor metode rapide de depunere a sumelor mari de numerar în principale valute, iar pentru angajaţii noştri mai mult timp pentru consilierea clienţilor şi reducerea unor riscuri operaţionale, pe care le presupune manevrarea sumelor mari de numerar”, spune Bogdan Popa, vicepreşedinte Operaţiuni şi IT la Raiffeisen Bank.

Până în prezent, Raiffeisen Bank a instalat 20 Smart Dropbox în agenţiile din Alexandria, Baia Mare, Bârlad, Braşov, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Craiova, Focşani, Horezu, Iaşi, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Roşiorii de Vede, Sibiu, Slobozia, Târgovişte, Târgu Mureş, Tecuci şi Timişoara.

„Anul viitor ne propunem să mai instalam încă cel puţin 25 de maşini, în aşa fel încât să avem Smart Dropbox în fiecare judeţ al ţării”, adaugă Bogdan Popa.

Identificarea clienţilor la echipamente se face pe bază de QR code, iar după depunerea cash-ului se primeste o chitanţă cu datele de identificare ale companiei/PJ, precum şi suma depusă. Creditarea conturilor este automată, în aceeaşi zi. 

Investiţiile semnificative făcute de Raiffeisen Bank în soluţii automatizate pentru numerar, cu disponibilitate 24/7 şi tendinţa clienţilor de a migra plăţile curente în mediul digital, au permis reducerea treptată a numărului unităţilor băncii care procesează manual operaţiunile cu numerar, la aproximativ 100 de agenţii.

Raiffeisen Bank administrează un portofoliu de 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice, în România. Banca are peste 4.800 de angajaţi, 300 de agenţii în toată ţara, 720 de ATM-uri, aproximativ 400 de MFM-uri şi o reţea de peste 24.300 de POS-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO