Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank, prin serviciul Friedrich Wilhelm Raiffeisen, desemnată cea mai bună bancă de Private Banking din România de către o publicaţie a grupului britanic Financial Times

Raiffeisen Bank, prin serviciul Friedrich Wilhelm...

Autor: Cristina Bellu

09.11.2022, 11:10 159

Raiffeisen Bank Romania, prin serviciul dedicat, Friedrich Wilhelm Raiffeisen (FWR), a câştigat pentru al treilea an consecutiv premiul pentru cea mai bună bancă de Private Banking din România, acordat de către revista Professional Wealth Management(PWM-The Banker), parte a grupului britanic Financial Times.

„Rezilienţa, capacitatea de adaptare rapidă şi modul în care abordăm parteneriatul cu clienţii noştri, cautând în permanenţă cele mai bune soluţii pentru aceştia, au fost lucrurile cheie care au susţinut performanţele diviziei Friedrich Wilhelm Raiffeisen din România”, spune Mihail Ion, Vicepreşedinte, Capital Markets, Investment Banking şi Personal Financial Planning la Raiffeisen Bank.

Friedrich Wilhelm Raiffeisen a fost lansat în 2012, iar în cei 10 ani de activitate a crescut portofoliul de clienţi la aproximativ 2.200, fiind unul dintre liderii industriei din România în ceea ce priveşte volumele administrate şi ​adoptarea celor mai noi tendinţe ​din pietele de capital globale. 

În 2020, banca a lansat primul fond pe criterii ESG (mediu, social şi guvernanţă) din România, un fond de fonduri administrat local, care oferă clienţilor access la cei mai mari manageri de active ESG, din întreaga lume, iar în 2022, ​Raiffeisen Bank prin intermediul serviciului de Private Banking-Friedrich Wilhelm Raiffeisen, a devenit prima si singura banca din România care oferă clienţilor săi servicii de consultanţă în investiţii.

„Din perspectiva clientului, principalul beneficiu este consilierea directă pe care o ​poate avea referitor la administrarea portofoliului propriu, indiferent că vorbim de construcţia sau ajustarea lui, mai ales în această perioadă marcată de incertitudini fără precedent”, explică Adrian Negru, directorul Private Banking ​Raiffeisen Bank Romania. 

Raiffeisen Bank este una dintre top 5 bănci universale din România şi deserveşte peste 2,28 milioane de clienţi persoane fizice şi juridice.

Banca are 4,900 de angajaţi, 295 de agenţii în toata ţara, 1,131 de ATM-uri şi MFM-uri şi o reţea de 27.000 de POS-uri.  

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO