Raiffeisen Bank, profit de 212 milioane de lei în T1/2018

16 mai 2018 Autor: Claudia Medrega

Raiffeisen Bank, a patra bancă de pe piaţa românească după active, a încheiat primul trimestru din 2018 cu un profit net de 212 mil. lei, mai mult decât dublu comparativ cu nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care a reuşit să crească portofoliul creditelor acordate cu 12%.

Profitul din primul trimestru al anului 2017 a fost influenţat de cam­pania de conversie a cre­ditelor în franci elveţieni cu discount şi de costul riscului de credit, potrivit explicaţiilor transmise de bancă.

„Avem rezultate foarte bune în primul trimestru al anului 2018, rezultate care se bazează atât pe creşterea creditării, mai ales pentru corporaţii şi IMM-uri, cât şi pe majorarea depozitelor atrase de la clienţii nostri. Avem astfel satisfacţia contribuţiei noastre importante la finanţarea economiei româneşti“, a spus Steven van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank România.

Portofoliul de credite al Raiffeisen a ajuns la finele lunii martie la 23,2 mld. lei, după o creştere de 12%, de la an la an. Ascensiunea credi­tării a ajutat banca să majoreze activele cu 13%, faţă de primul trimestru din 2017, până la 37,2 mld. lei.

Raiffeisen Bank susţine că are surse de finanţare variate, care vor permite băncii şi în viitor să finanţeze eco­nomia românească „în mod responsabil şi sustenabil“.

Cu toate că ratele de dobândă se menţin destul de scăzute, economiile atrase în T1 2018 au crescut cu 17% (an pe an) şi au depăşit valoarea de 30,4 mld. lei.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.05.2018

 
Cuvinte cheie:
Raiffeisen Bank
, profit
, banca
, finantare
, credite
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide