Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank renunţă la operaţiunile cu numerar în o treime din agenţii pentru a încuraja tranzacţiile digitale

Raiffeisen Bank renunţă la operaţiunile cu numerar în...

Autor: Roxana Rosu

02.11.2020, 11:18 404

Aproximativ o treime din agenţiile Raiffeisen Bank, respectiv 129 de unităţi, vor funcţiona din noiembrie fără casierie, toate operaţiunile cu numerar urmând să se efectueze doar la ATM sau maşini multifuncţionale.

In plus, banca are in alte cateva zeci de unitati program redus de casierie, pe care il va adapta continuu, pe masura ce traficul va scadea si alternativele digitale oferite clientelei vor acoperi o gama si mai larga de operatiuni cu numerar.

“An de an, Raiffeisen Bank investeste sume considerabile pentru a asigura o experienta superioara clientilor sai prin serviciile oferite in unitatile sale. Anul acesta, contextul pandemiei a accelerat multe proiecte de digitalizare si schimbari curajoase pentru folosirea operatiunilor “fara cash”, iar asta s-a intamplat nu doar in industria bancara. Pentru noi a fost momentul oportun pentru a face inca un pas spre incurajarea tranzactilor digitale. Vrem sa dam tuturor colegilor din agentiile fara casierie, posibilitatea de a dedica timp activitatilor cu valoare adaugata pentru clienti, cum sunt consilierea in vederea intelegerii tuturor functionalitatilor aplicatiilor noastre si a beneficiilor ofertei noastre de solutii financiare. In felul acesta, ne dorim ca, impreuna, sa construim parteneriate valoroase si durabile pe termen lung.” a spus Monica Udrescu, director executiv retea de unitati Raiffeisen Bank

Operatiunile cu numerar care erau făcute de clienţi la ghişeu vor fi posibile în cele 129 de unitati pe maşini multifuncţionale (MFM-uri) sau vor avea solutii alternative (Raiffeisen Online, Smart Mobile, Colectare).

Fiecare angajat al bancii va fi gata sa asiste clientii pentru a invata sa utilizeze eficient toate canalele alternative de plata (ATM/MFM, Online & Smart Mobile). 

In cazurile in care nu exista solutie alternativa pentru operatiunile care implica cash-ul, clientii vor fi indreptati catre o agentie Raiffeisen Bank din proximitate.

Raiffeisen Bank are 2,2 milioane de clienţi, un portofoliu de 530.000 de carduri de credit şi peste 2 milioane de carduri de debit active. Banca are aproximativ 5000 de angajati, 335 de agentii in toata tara, 770 de ATM-uri, 373 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 23.000 de POS-uri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO