Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank şi BCR au fost asistaţi de avocaţii de la Wolf Theiss în finanţarea Romgaz cu 325 mil. euro pentru preluarea participaţiei Exxon în proiectul de gaze din Marea Neagră

Raiffeisen Bank şi BCR au fost asistaţi de avocaţii de...

Autor: Cristina Bellu

11.08.2022, 00:05 117

Firma de avocatură Wolf Theiss a reprezentat un sindicat de bănci format din Raiffeisen Bank şi BCR, în legătură cu facilitatea de credit de 325 mil. euro acordată companiei Romgaz pentru preluarea participaţiei Exxon în proiectul de gaze din Marea Neagră.

La începutul lunii august, producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) a anunţat finalizarea tranzacţiei de achiziţie şi transferul acţiunilor reprezentând 100% din capitalul social al ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, care deţine 50% din drepturile dobândite şi din obligaţiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

Scopul tranzacţiei îl reprezintă finanţarea parţială a preţului de achiziţie în legătură cu preluarea de către Romgaz a 100% din capitalul social al Exxon Mobile Exploration and Production Romania Limited, care deţine 50% din drepturile şi obligaţiile aferente proiectului Neptun Deep.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO