Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank şi RWA Raiffeisen Agro România finanţează sistemele de irigaţii la costuri reduse la jumătate faţă de oferta standard

Raiffeisen Bank şi RWA Raiffeisen Agro România...

Autor: Claudia Medrega

04.08.2021, 00:00 186

Raiffeisen Bank, alături de partenerul sau RWA Raiffeisen Agro România, oferă fermierilor români consultanţă şi soluţii de finanţare specifice investiţiilor agricole, precum investiţii în sisteme de irigaţii, la costuri de finanţare reduse la jumătate faţă de oferta standard a băncii, prin surse atrase de la Fondul European de Investiţii, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

„Ne dorim să fim un partener pentru fermierii români şi să-i sprijinim în primul rând prin finanţarea sistemelor de irigaţii, domeniu unde există o nevoie din ce mai mare de la an la an, din cauza schimbărilor climatice. În acelaşi timp, ne propunem să avem în portofoliul nostru clienţi care şi-au făcut un scop din a practica o agricultură sustenabilă şi ecologică“, a declarat Raluca Nicolescu, director executiv IMM la Raiffeisen Bank.

Întrucât agricultura sustenabilă are un potenţial imens şi insuficient valorificat, cu doar 3% suprafaţă ecologică în exploatare în România, acest parteneriat îşi propune să reducă barierele fermierilor în ceea ce priveşte accesul la finanţare şi la programe menite să faciliteze conversia de la agricultura convenţională la cea organică. 

„Acest parteneriat are ca scop susţinerea agriculturii româneşti pentru a deveni mai eficientă, dar şi sustenabilă, ecologică“ a declarat Bogdan Radu, CEO al RWA Raiffeisen Agro România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO