Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank taie comisioanele online pentru a descuraja tranzacţiile cu cash şi plăţile la ghişeu

Raiffeisen Bank taie comisioanele online pentru a...

Autor: Liviu Popescu

07.01.2015, 00:00 1725

Raiffeisen Bank, subsidiara locală a grupului austriac cu acelaşi nume, va modifica la jumătatea lunii martie taxele şi comisioanele pentru conturile curente, serviciile adiacente conturilor curente, dar şi pentru plăţi şi alte operaţiuni ale clienţilor persoane fizice. Raiffeisen a ales ca din primăvară să reducă costurile pentru operaţiunile efectuate pe canale electronice şi în schimb să crească taxele pentru operaţiunile la ghişeu sau cele cu numerar.

De asemenea, banca va simplifica grila de comisioane pentru operaţiunile prin ordin de plată prin înlocuirea celor cinci  taxe existente în prezent cu două tranşe.   Printre modificări se numără: eliminarea taxei pentru abonamentul lunar al serviciului mobile banking, în prezent de 4 lei, majorarea comisionului standard pentru retragere numerar de ATM-urile altor bănci de la 0,5% din suma retrasă plus 2,5 lei la 1% din suma retrasă plus 3 lei, cât şi majorarea comisionului pentru retragerea banilor de la bancomatele proprii.

Banca va majora taxa de administrare pentru cardurile de debit Visa, Mastercard şi Maestro de la 5 lei/an în prezent la 10 lei/an din martie şi va creşte şi comisioanele pentru operaţiunile prin ordin de plată efectuate la ghişeu, în reţeaua proprie.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO