Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank vrea să amâne cu 3 luni ratele de capital pentru firme sau să prelungească pe o perioadă de 3-12 luni liniile de credit scadente în perioada imediat următoare

Raiffeisen Bank vrea să amâne cu 3 luni ratele de...

Autor: Claudia Medrega

23.03.2020, 15:02 1594

Raiffeisen Bank a decis să ofere asistenţă personalizată, în timp real afacerilor care întâmpină greutăţi semnificative în contextul pandemiei de coronavirus COVID 19 şi a început să aplice astfel de măsuri urmărind să amâne cu 3 luni ratele de capital sau să prelungească pe o perioadă între 3 şi 12 luni a liniilor de credit scadente în perioada imediat următoare.

„Raiffeisen urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei în această perioadă şi pregăteşte soluţii suplimentare pentru sprijinirea antreprenorilor cu credite în derulare”, a transmis banca.

Pentru clienţii persoane juridice, banca a eliminat comisioanele pentru plăţile la POS-uri până la 30 aprilie 2020.

În cazul persoanelor fizice, Raiffeisen Bank le-a recomandat clienţilor afectaţi de coronavirus să activeze opţiunea de la creditele standard „vacanţa 3 rateì.

„Clientii persoane fizice ai bancii care au credite în derulare au, majoritatea, posibilitatea prevăzută deja în contracte, de a opta pentru o pauză de până la 3 luni la plata ratelor. În acelaşi timp, pentru clienţii care nu au o astfel de opţiune, dar au dificultăţi temporare la plata ratelor, vom găsi soluţii individualizate. Ambele categorii de clienţi sunt rugate sa sune la 0800800555 (de luni pânăvineri între 9.00-20.00)”, a transmis anterior banca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO