Bănci și Asigurări

Raiffeisen BpL: Clienţii au folosit 230 mil. lei din economii şi credite pentru renovarea locuinţelor

Raiffeisen BpL: Clienţii au folosit 230 mil. lei din...

Autor: Anelis Baciu

11.11.2016, 00:05 382
Clienţii Raiffeisen Banca pentru Locuinţe au efectuat modernizări, renovări, construcţii şi achiziţii de locuinţe în valoare de 230 milioane de lei (52 mil. euro) din economii şi credite în perioada 2010-2015, potrivit informaţiilor transmise de banca la solicitarea ZF.
 
Aproximativ 70% din sumă, echivalentul a 161 milioane de lei, au fost acordate sub formă de credite în domeniu locativ, în timp ce 30%, echivalentul a 69 de milioane de lei, au reprezentat economiile clienţilor utilizate în scop locativ. Banca spune că utilizarea banilor în sistem locativ a fost justificată prin documente.
 
Sistemul de economisire-creditare din piaţa locală este de aproape un an sub lupa Curţii de Conturi, care are în derulare o investigaţie la cele două bănci - Raiffesien Banca pentru Locuinţe şi BCR Banca pentru Locuinţe.
 
Inspectorii spun că cele două bănci au „gestionat un mecanism prin care au dat ilegal primele de la stat şi au vândut produsele către copii minori şi persoane în vârstă“ şi că nu au urmărit destinaţia banilor, care ar fi trebuit să ajungă exclusiv în domeniul locativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO