Bănci și Asigurări

Raiffeisen Leasing ia un credit de 70 mil. lei de la EximBank care va avea ca destinaţie finanţarea IMM-urilor

Raiffeisen Leasing ia un credit de 70 mil. lei de la...

Autor: Anelis Baciu

18.08.2016, 00:05 304

Raiffeisen Leasing, divizia de leasing financiar a Raiffeisen Bank, a luat un credit în valoare de 70 mil. lei (16 mil. euro) de la banca de stat EximBank, potrivit informaţiilor publicate în Monitorul Oficial. Contractul de împrumut a fost sem­nat ieri şi va avea ca destinaţie finan­ţarea în lei a clienţilor de tipul companiilor mici şi mijlocii (IMM), de altfel principalii clienţi ai companiilor de leasing financiar.

 
Pentru a garanta creditul plus dobânda şi comsioanele aferen­te, Raiffeisen Bank International, ac­ţionarul Raiffeisen Leasing, va emite o scrisoare de garanţie, cu o scadenţă de 30 de zile de la data de expirare a faci­lităţii. Totodată, se va constitui o ipo­tecă asupra contului în lei al Raiffeisen Leasing deschis la EximBank.
 
Contractarea unui credit de către Raiffeisen Leasing de la EximBank şi nu de la Raiffeisen Bank a fost decisă cel mai probabil din raţiuni ce ţin de diversificare a surselor de finanţare şi de limitările în ceea ce priveşte creditele contractate de la banca-mamă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO