Bănci și Asigurări

Raiffeisen Leasing vrea să ajungă la afaceri de 90 mil. euro la finalul anului. „Intrăm şi pe imobiliare în 2015“

Raiffeisen Leasing vrea să ajungă la afaceri de 90 mil. euro la finalul anului. „Intrăm şi pe imobiliare în 2015“

Felix Daniliuc, preşedintele Raiffeisen Leasing: Anul acesta au mers bine finanţările de echipamente pentru agricultură, procesarea metalelor şi prelucrarea lemnului. O dinamică bună a fost şi pe segmentul ca­mioa­nelor

Autor: Ciprian Botea

17.12.2014, 10:00 452

Raiffeisen Leasing, al doilea jucător din piaţa companiilor de leasing afiliate băncilor, preconizează să ajungă la un volum de finanţări noi de circa 90 de milioane de euro la finalul anului după o creştere de două cifre în perioada ianuarie-septembrie. Profitul este estimat la 3 mil. euro.

Compania a finanţat bunuri de aproape 74 mil. euro în primele nouă luni, în creştere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul din primele nouă luni s-a ridicat la 1,8 mil. euro, cifră care nu include şi rezultatul firmei de brokeraj în asigurări afiliată.

„Finalul de an este destul de concentrat. Mai sunt tranzacţii în aşteptare, dar este posibil ca unele să alunece în 2015. Anul acesta au mers bine finanţările de echipamente pentru agricultură, procesarea metalelor şi prelucrarea lemnului. O dinamică bună a fost şi pe segmentul ca­mioa­nelor“, a declarat Felix Daniliuc, preşedintele Raiffeisen Leasing.

Raiffeisen, care deţine o cotă de piaţă de peste 11% pe segmentul finanţărilor acordate de firmele de leasing afiliate băncilor, a încheiat 1.945 de contracte noi în primul semestru, în creştere cu 11%. Va­loarea medie a unui contract a fost de 38.000 de euro.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO