Bănci și Asigurări

Raiffeisen majorează comisioanele aferente operaţiunilor la ATM-urile din străinătate

Raiffeisen majorează comisioanele aferente...

Autor: Liviu Popescu

23.03.2016, 00:00 588

Raiffeisen Bank, un jucător de top cinci din sistem, a decis să majoreze de la 16 mai 2016 comisioanele aferente operaţiunilor de eliberare numerar de la ghişeele băncilor acceptatoare din străinătate cu cardurile de debit. Astfel, banca va percepe un comision de 1% din suma retrasă plus 4 euro (echivalentul în lei a 18 lei) de la 16 mai în loc de 1% plus 3,5 euro cât percepe în prezent. Banca a operat modificări şi pentru pachetele de cont curent în lei.

„Începând cu data de 16 mai 2016, dacă deţii un pachet de cont curent în lei cu un card de debit inclus şi un alt card de debit în lei care nu face parte din acel pachet (inclusiv cardurile emise pentru utilizatori suplimentari), comisioanele aplicabile tranzacţiilor efectuate cu cele două carduri vor fi identice.” Din 16 mai 2016 tuturor clienţilor care deţin un cont de tip pachet student şi care au depăşit vârsta de 26 ani li se vor aplica taxele aferente tranzacţiilor efectuate cu cardul de debit în lei la valoarea standard aplicabilă cardurilor de debit MasterCard contactless.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO