Bănci și Asigurări

Raiffeisen, profit de 48 mil. euro în primul semestru, plus 6%

Steven van Groningen

Steven van Groningen

Autor: Liviu Popescu

20.08.2015, 00:07 697

Rezultatul se datorează reducerii cu 20% a costurilor cu provizioanele.

Raiffeisen Bank România, deţinută de grupul austriac cu acelaşi nume, a raportat pentru primul semestru un profit net de 48 mil. euro (213 mil. lei), în urcare cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită reducerii cu 20% a costurilor cu provizioanele, care au ajuns la 32 mil. euro (142 mil. lei).

„Mă bucur că strategia pe termen lung îşi arată roadele şi se reflectă în rezultate bune an de an“, a spus Steven van Groningen, CEO al Raif­feisen Bank, care a fost anul trecut cea mai profitabilă bancă locală, cu un rezultat de 133 mil. euro (500 mil. lei).

Banca avea la finele lunii iunie un sold de credite de circa 4,1 mld. euro, cu 8% peste nivelul din ace­eaşi perioadă a anului trecut, în timp ce depozitele au urcat cu 8% la finele lunii iunie la circa 4,7 mld. euro. Astfel, raportul credite/depozite a ajuns la jumătatea anului la 89%.

Întreg sistemul bancar local format din 40 de bănci a raportat pe S1 un profit de 1,2 mld. lei (270 mil. euro), rezultatul fiind influenţat de câştigul excepţional de 1,6 mld. lei raportat de Banca Transil­vania în urma fuziunii cu Volksbank. BCR a raportat în S1 un profit de 600 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO