Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank România a vândut obligaţiuni verzi în valoare de 400 mil. lei pe cinci ani cu o dobândă fixă de 3,086% pe an. Obligaţiunile vor fi incluse în baza de fonduri proprii şi datorii eligibile ale băncii după aprobarea BNR

Raiffeisen Bank România a vândut obligaţiuni verzi în...

Autor: Liviu Popescu

07.05.2021, 18:48 576

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a atras aproximativ 400 de milioane de lei pe cinci ani de la investitori, într-o emisiune de obligaţiuni verzi senioare preferenţiale, la o dobândă de 3,086% pe an.

Cu o cerere de aproximativ 650 mil. lei, emisiunea a fost suprasubscrisă de 1,6 ori. Reprezentanţii băncii menţionează că finanţarea va fi orientată către proiecte eligibile care să asigure tranziţia către o economie sustenabilă şi durabilă.

“Prin această emisiune dorim să reconfirmăm angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea unor comunităţi sustenabile şi prospere, prin mobilizarea resurselor către proiecte care să genereze valoare pentru întreaga societate şi care au un impact social şi de mediu pozitiv”, a spus Steven van Groningen, preşedinte şi CEO la Raiffeisen Bank.

“Ne bucură interesul ridicat al investitorilor pentru prima emisiune de obligaţiuni verzi a unei bănci locale, ceea ce ne arata că aspectele legate de sustenabilitate joacă un rol în creştere în deciziile investitionale ale instituţiilor financiare.”, a declarat Romulus Mircea, director Managementul Bilanţului şi al Portofoliului la Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank a încheiat primul trimestru al anului 2021 cu un profit net de 198 milioane de lei, în creştere cu 41% faţă de rezultatul obţinut în perioada similară a anului trecut.

La 31 martie 2021, activele totale ale băncii au atins 52,2 miliarde de lei, echivalentul unei creşteri anuale de 9%, în timp ce veniturile băncii au scăzut cu 4% faţă de T1/2020, fiind afectate în primul rând de ratele de dobândă în scădere şi de veniturile din comisoane reduse cu 8%, în condiţiile în care economia locală nu s-a refăcut complet după perioada pandemică.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO