Bănci și Asigurări

Raiffeisen taie din nou bonificaţiile la depozite, după reducerea din octombrie

Raiffeisen taie din nou bonificaţiile la depozite, după...

Autor: Liviu Popescu

17.12.2015, 00:00 468

Raiffeisen Bank, plasată pe locul patru în sistemul bancar în funcţie de active, a decis să taie din nou bonificaţiile pe care le plăteşte pentru depozitele în lei după ce banca a mai luat o astfel de măsură în luna octombrie. Instituţia de credit a tăiat bonificaţia pe care o oferă pentru depozitele în lei cu scadenţa la trei luni, una dintre scadenţele preferate ale clienţilor la 0,85%,  de la 1%, cât era în luna octombrie. 

Bonificaţia plătită pentru depozitele constituite pe termen de şase luni au fost de asemenea reduse de la 1,30% la 1,10%, în timp ce economisirile plasate pe o perioadă de 12 luni au fost ajustate cu 0,2 puncte procentuale, respectiv la 1,3%. Şi depozitele constituite pe termen mai lung, cum ar fi 18 luni şi 24 de luni, au avut tăieri la bonificaţii, de la 1,6% pe an la 1,4% pe an, respectiv de la 1,7% pe an la 1,4%. 

Banca a umblat şi la depozitele în lei pe trei ani, care au avut bonificaţia redusă de la 1,9% la 1,6% pe an. Raiffeisen a scos din oferta sa la finele lunii februarie depozitele cu scadenţa la o lună constituite de persoanele fizice, mişcare prin care banca intenţionează să încurajeze economisirea pe termene mai lungi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO