Bănci și Asigurări

Raiffeisen vinde credite pentru IMM cu garanţii europene

Raiffeisen vinde credite pentru IMM cu garanţii europene

Autor: Liviu Chiru

13.04.2011, 23:43 83

Raiffeisen Bank, a treia bancă locală după active, aredisponibile 102,5 mil. euro pentru a acorda finanţăriîntreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) cu garanţii europene. Prinparteneriatul încheiat cu Fondul European de Investiţii, în cadruliniţiativei Jeremie, banca vinde credite garantate în proporţie decel puţin 70%. Astfel, clientul trebuie să vină cu o garanţie decel mult 30% din suma contractată.

"Acordul semnat cu finanţatorul european ne permite ca în cazulclienţilor foarte buni să eliminăm complet cerinţa garanţiei. Cu ogaranţie mai mică, dobânzile vor fi mai mici. În anumite cazuri, lacreditele în lei dobânda poate fi şi cu 4% mai mică decât în ofertastandard", spune Vladimir Kalinov, vicepreşedinte al RaiffeisenBank.

Valoarea maximă a unui credit ajunge la 1,02 mil. euro, iarperioada de rambursare ajunge la şase ani. Şi BCR, cea mai marebancă locală, participă la iniţiativa Jeremie, având disponibilefonduri de 212 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO