Bănci și Asigurări

Rambursarea unor eurobonduri şi reducerea RMO au ajustat rezervele valutare ale BNR cu 850 mil. € în februarie

Rambursarea unor eurobonduri şi reducerea RMO au ajustat...

Autor: Raluca Ghinea

01.03.2016, 13:34 4361

În cursul lunii au avut loc intrări de 2,8 miliarde euro reprezentând alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, inclusiv sumele rezultate din emisiunile de obligaţiuni în euro ale ministerului în valoare nominală totală de 1,25 miliarde euro.

La intrări au mai figurat sume din alimentarea contului Comisiei Europene, precum şi din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit.

Pe de altă parte, au ieşit 3,65 miliarde euro, în principal din modificarea RMO în valută şi plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, care includ rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a Finanţelor scadentă pe 26 februarie, în cuantum de 1,62 miliarde euro, reprezentând capital şi dobândă.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,77 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) se plasau la 34,59 miliarde euro la finele lui februarie, faţă de 35,08 miliarde euro la 31 ianuarie.

Plăţile scadente în martie în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de MFP, însumează circa 95 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO