Bănci și Asigurări

Ramona Bernic se alatură directoratului Uniqa Asigurări, divizia de asigurări generale a grupului austriac Uniqa în România, din poziţia de coordonator al ariei Corporate & Affinity

Ramona Bernic se alatură directoratului Uniqa...

Autor: Cristina Bellu

02.03.2023, 09:37 247

Ramona Bernic a devenit membru al Directoratului Uniqa Asigurări, divizia de asigurări generale a grupului austriac Uniqa în România, începând cu luna martie 2023, cu responsabilităţi în coordonarea ariei Corporate & Affinity.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în industria de asigurări, la nivelul ariilor de vânzări, subscriere, daune şi operaţiuni, dintre care aproape 10 ani dedicaţi activităţii din cadrul Uniqa, atât în zona asigurărilor de viaţă, cât şi în cea a asigurărilor generale, Ramona Bernic îşi asumă noua poziţie în cadrul Uniqa din rolul de Director al Direcţiei Customer Care, din care a coordonat şi implementat proiecte importante de transformare digitală, inovatoare la nivelul pieţei, cu un impact semnificativ în ceea ce priveşte îmbunătăţirea experienţei clienţilor Uniqa.

“Preiau coordonarea ariei Corporate şi Affinity, cu obiective clare de a continua să dezvoltăm şi să diversificăm soluţiile şi programele integrate de asigurare, pentru a răspunde nevoilor specifice ale clienţilor aparţinând acestui segment”, spune Ramona Bernic, Membru al Directoratului Uniqa Asigurări.

Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de Viaţă, companii care activează pe piaţa din România sub umbrela grupului austriac Uniqa, au ajuns la un volum cumulat al subscrierilor de 108,6 mil. euro la finalul anului 2022, în creştere cu 6,3% faţă de anul 2021, în timp ce profitul net a consemnat cel mai mare ritm de creştere din ultimii patru ani, respectiv 68%, până la 8,4 mil. euro, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Uniqa.

La nivelul companiei Uniqa Asigurări, care activează doar pe zona asigurărilor generale, compania a înregistrat la finalul anului 2022 un volum al primelor brute subscrise pe zona nonauto de 47,4 mil. euro, însemnând un avans de 28% comparativ cu anul 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO