Bănci și Asigurări

Randamentele la titluri de stat au ajuns la minime istorice în cazul scadenţelor scurte, dar au revenit pe creştere la maturităţi mari

Randamentele la titluri de stat au ajuns la minime...

Autor: Claudia Medrega

25.08.2015, 00:08 716

Randamentele la titluri de stat au fost pe un trend descendent în ultimii ani şi au ajuns la minime istorice atât în cazul scadenţelor scurte, cât şi pentru maturităţi de 3-10 ani, însă în lunile de vară din 2015 s-a înregistrat o uşoară creştere a randamentelor plătite de stat pentru titlurile pe termen lung.

Rămâne de văzut dacă şi cât vor creşte în perioada următoare randamentele la titlurile de stat în con­diţiile persistenţei turbulenţelor de pe pieţele financiare.

Costul la care se împrumută statul ar putea să crească şi am putea asista la ieşiri de capital, spun unii analişti, dar amploarea creşterii poate să fie temperată faţă de alte episoade de volatilitate din anii trecuţi. Ministerul Finanţelor poate să limiteze scumpirea resurselor atrase vânzând mai puţine titluri decât şi-a planificat având în vedere că a acoperit necesarul de finanţare a deficitului bugetar încă din primul trimestru. Finanţele nu trebuie, de această dată, să se împrumute mult, la orice cost, având în vedere şi bufferul consistent de lichidităţi care există.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO